У Рівному мер-кандидат порушує правила агітації

Дата: 19.10.2012

homko chajka agit17 жовтня у Рівному, на автостанції «Чайка» були зафіксовані агітаційні листівки самовисуванця, кандидата в народні депутати по виборчому окрузі №152, міського голови Володимира Хомка. Листівки знаходяться як у приміщенні автостанції, так і на стінах будівлі при вході до автостанції.

Відповідно до частини 8 статті 74 Закону «Про вибори народних депутатів України», забороняється розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів.

chajka homko

Зазначимо, що такі ж листівки виявлені в інших частинах містах. Зокрема, агітація розміщена при вході до комунальної аптеки №1, при вході до приміщення колишнього магазину «Обнова», де зараз знаходиться реєстраційна палата, управління економіки міста, сесійний зал Рівненської міської ради, у магазині комп’ютерної техніки «Ентер», та на вхідних дверях магазину «Від і до».

Без вихідних даних у Рівному розміщено біл-борди та банери кандидата в народні депутати по виборчому окрузі №152 Миколи Поровського. Агітація знаходиться навпроти та безпосередньо на будівлі Народного дому.

porovskyj agit

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 91 87 408