Вибори у Рівному призначили. Дещо несподівано

Дата: 05.09.2008

 

 

Вчора було призначено дату позачергових виборів міського голови Рівного. Їх призначили на 30 листопада.

 

Призначені вони були досить специфічним способом. Спочатку, в Постанові Верховної Ради про призначення позачергових виборів не було зазначено міста Рівне. Тобто, проект Постанови був на реєстрації і депутати не отримали його на руки, тож пропозицію призначити вибори в Рівному було внесено з голосу.

Уривок із стенограми засідання
« ЛИТВИН В.М.
Шановні колеги, ми погодили, в принципі, проект розкладу засідань на четвер і на п’ятницю на рівні керівників фракцій. І є прохання і пропозиція від нашої фракції затвердити його для того, щоб ми могли розпочати практичну роботу.
І дві конкретні пропозиції. Перша: коли ми будемо розглядати питання про призначення позачергових виборів окремих сільських, селищних та міських голів, обов’язково врахувати необхідність прийняття постанови по місту Рівному. На превеликий жаль, чомусь в документах, що роздані, поки що немає цього рішення…
ОМЕЛЬЧЕНКО О.О. На реєстрації є, не попали…
ЛИТВИН В.М. Голова комітету підказує, що сюди нам не роздали, а на реєстрації є. Просили, щоб прискорили роздачу цього проекту постанову, оскільки вже півроку в місті Рівному немає міського голови.»

 

Повна стенограма засідання ТУТ