Монах не бачив грошей кандидата

Дата: 23.10.2012

nyfonНастоятель Гурбівського монастиря спростував інформацію про те, що мажоритарний кандидат, голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич пожертвував на будівництво храму десять тисяч гривень.

17 квітня 2012 року, на відзначені 68-річниці Гурбівської битви, мажоритарний кандидат по 154 виборчому округу Данило Корилкевич повідомив присутніх, що пожертвував на будівництво Гурбівського чоловічого монастиря десять тисяч гривень. Інформація про діяльність кандидата з відновлення та будівництва церков округу є важливою частиною агітаційної роботи Данила Корилкевича. Однак, як вдалося з’ясувати спостерігачам ОПОРИ, коштів на будівництво монастиря від кандидата могло і не надходити. Про це стверджує ієромонах, настоятель Гурбівського монастиря, отець Нифонт. 

21 жовтня ієромонах оприлюднив інформацію про те, що кандидат безпідставно вихваляється своєю участю у будівництві Гурбівського монастиря на сайті gurby-monastyr.org.ua. Однак, уже наступного дня вільний доступ до інформації обмежили паролем.

sait monastyra

У штабі Данила Корилкевича інформацію про виділення коштів на монастир не змогли ні підтвердити, ні спростувати. Зі слів юриста В’ячеслава Свірця, кандидат жертвує на багато церков округу, тому знайти у бухгалтерії дані про конкретну фінансову операцію дуже важко.

В той же час, слова настоятеля уже використали опоненти Данила Корилкевича для антиагітації за кандидата. У 154 окрузі з’явилися листівки, які розповідають про те, що голова Дубенської райдержадміністрації обманює виборців, розповідаючи їм про свою участь у розбудові храмів. Матеріали містять вихідні дані, однак, їх перевірка показала, що вони можуть бути недостовірними. Так, у листівці вказано, що агітацію надруковано на власному обладнані Української народної партії. Відповідальною за випуск є голова обласної організації УНП Світлана Ніколіна, яка стверджує, що цієї листівки не бачила і її друк не замовляла.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
096 91 87 408