Проблеми з інформацією про кандидатів

Дата: 28.10.2012

На дільницях Рівненщини проблеми із інформацією про кандидатів. Згідно виборчого законодавства, інформаційні плакати із даними про суб’єктів виборчого процесу повинні бути розміщеними в приміщенні дільничних комісій у порядку, аналогічному порядку кандидатів у бюлетенях. На практиці, спостерігачі ОПОРИ фіксують, що члени комісій розміщують плакати на власний розсуд, або взагалі їх не використовують.

Так, на дільницях номер 506125, 506126 та 506126 виборчого округу №152 з центром у Рівному інформаційні плакати взагалі відсутні. На ще одній дільниці Рівного члени комісії вибірково розмістили всі плакати крім інформації про Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Голова ОВК пояснив це порушення тим, що їм не надійшли плакати від окружної комісії. Після зауваження спостерігача, члени ДВК зняли всі плакати.

На дільниці у селі Іванівка 153 виборчого округу, на столі для голосування в кабінці для волевиявлення спостерігачі ОПОРИ зафіксували агітаційний плакат мажоритарного кандидата від Партії регіонів Анатолія Юхименка. Згідно законодавства, на території дільниці не може знаходитися агітація суб’єктів виборчого процесу.