Аналіз відвідуваності депутатами Рівненської обласної ради засідань сесій та постійних комісій у 2012 році

Дата: 27.02.2013

oblradaМинулого року відбулося шість пленарних засідань Рівненської обласної ради. Проаналізувавши відвідуваність депутатів, ОПОРА встановила, що найбільш дисциплінованими фракціями з 100% рівнем відвідуваності є «Всеукраїнський патріотичний союз». Найменш дисциплінованими є позафракційні обранці та депутати ВО «Батьківщина», які відвідали 78% засідань.

Показник відвідуваності «Фронту Змін» становить 94%, Партії регіонів – 92%, Народної партії – 88%, «Нашої України», «Сильної  України» та ВО «Свобода» – 83%.

Лідером за кількістю особистих пропусків є позафракційний депутат, екс-голова Рівненської обласної ради Олександр  Данильчук та депутат від ВО «Свобода» Андрій Котельник. У 2012 році ці обранці були присутніми на трьох із шести пленарних засіданнях ради. Ще 38 депутатів пропустити від 4 до 5 пленарних засідань Рівненської обласної ради. Стільки ж обранців не пропустили жодного засідання.

info oblrada 2012 progul

ВІДВІДУВАНІСТЬ ЗАСІДАНЬ ПОСТІЙНИХ КОМІСІЙ

Постійні комісії є органами місцевих рад, що обираються з числа депутатів для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до їх відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради та її виконавчих органів. Робота в постійних комісіях є важливою складовою депутатської діяльності. Під час засідань комісій депутати мають можливість внести свої пропозиції до проектів рішень, які планується винести на сесію. В Рівненській обласній раді 6-го скликання утворено 11 постійних комісій. У кожній із них працює від п’яти до десяти депутатів.

У 2012 році відбулося десять засідань Постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків. До складу комісії входить десять обласних обранців. Жодного засідання не пропустив голова комісії Олексій Кособуцький («Наша Україна») та Олеся Ткачук (Партія регіонів).  Депутати від Партії регіонів Віталій Бойко та Анатолій Юхименко, а також депутат від ВО «Свобода» Віктор Кривун були відсутніми на одному засіданні. Олександр Андріюк («Сильна Україна»), Петро Дубас («Всеукраїнський політичний союз») та Григорій Шумейко (ВО «Батьківщина») були присутніми на 8 засіданнях комісії. Вже колишній депутат обласної ради від Народної партії Юрій Благодир, а нині народний депутат України від Партії регіонів, був присутній на п’ятьох засіданнях комісії. У зв’язку із хворобою жодного засідання не відвідав депутат Юрій Андришин (ВО «Батьківщина»).

1. Постійна комісія з питань бюджету, фінансів та податків

Кособуцький Олексій Миколайович

Андріюк Олександр Мойсейович

Андришин Юрій Остапович

0[1]

Бойко Віталій Ярославович

Благодир Юрій Анатолійович

Дубас Петро Андрійович

Кривун Віктор Григорович

Ткачук Олеся Леонідівна

9

Шумейко Григорій Миколайович

Юхименко Анатолій Олексійович

10

Постійна комісія з економічних питань та комунальної власності у 2012 році провела сім засідань. У складі комісії працює десять депутатів. Жодного засідання не пропустили голова комісії Григорій Мініч («Наша Україна»), Михайло Кирилов («Фронт Змін») та Олег Скороход (ВО «Батьківщина»). По одному засіданні пропустили Юрій Сосюк («Сильна Україна») та Петро Вакуліч (Партія регіонів). На п’ятьох засіданнях були присутні позафракційний Віталій Грицак, Степан Павлюк («Наша Україна») та Сергій Лучанін (ВО «Свобода»). Йосип Гаврищак («Всеукраїнський патріотичний союз») прийняв участь у роботі постійної комісії чотири рази. Більше половини засідань комісії пропустив Василь Кльоп (Народна партія). Депутат був присутній на трьох засіданнях комісії, що становить 43% від їх загальної кількості (таблиця 2).

2. Постійна комісія з економічних питань та комунальної власності

Мініч Григорій Іванович

Гаврищак Йосип Володимирович

57

Кириллов Михайло Михайлович

Кльоп Василь Федорович

43

Сосюк Юрій Павлович

Вакуліч Петро Сергійович

Грицак Віталій Миколайович

Скороход Олег Іполітович

9

Павлюк Степан Іванович

Лучанін Сергій Миколайович

7

У 2012 році Постійна комісія з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій провела п’ять засідань. У складі комісії працює сім депутатів. Жодного засідання не пропустили Петро Головайчук (Народна партія) та Андрій Філімонюк («Наша Україна»). По одному засіданню пропустили голова комісії Олександр Шатов («Сильна Україна»), Вадим Сидорчук («Фронт Змін»), Василь Берташ, Володимир Бондаренко (двоє – Партія регіонів). Позафракційний депутат, якого нещодавно виключили з фракції ВО «Батьківщина» Олександр Данильчук був присутній на трьох засіданнях, що становить 60% від їх загальної кількості (таблиця 3).

3. Постійна комісія з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій

Шатов Олександр Володимирович

Берташ Василь Михайлович

Бондаренко Володимир Миколайович

Головайчук Петро Миколайович

Сидорчук Вадим Васильович

Філімонюк Андрій Андрійович

Данильчук Олександр Юрійович

5

У 2012 році відбулося п’ять засідань Постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села. У складі комісії працює сім депутатів. Представник Народної партії Микола Зінчук не пропустив жодного засідання комісії. Голова комісії Ігор Брошук (ВО «Батьківщина») та Олег Ващук («Сильна Україна») пропустили по одному засіданні комісії. На трьох засіданнях комісії були присутні Олександр Башмат («Наша Україна»), Іван Солодчук (Партія регіонів) та позафракційний Данило Корилкевич. Показник їх відвідуваності складає 60%. Більше половини засідань комісії вже другий рік поспіль пропускає Віктор Железняк (Народна партія). Показник відвідуваності депутата становить 40% (таблиця 4).

4. Постійна комісія з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій

Брошук Ігор Сергійович

Башмат Олександр Павлович

Ващук Олег Володимирович

Железняк Віктор Миколайович

Зінчук Микола Пилипович

Корилкевич Данило Михайлович

Солодчук Іван Зіновійович

5

Вісім разів у 2012 році збиралася Постійна комісія з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища. У складі комісії працює сім обласних обранців. Жодного засідання не пропустили голова комісії Володимир Грицайчук (Народна партія) та Петро Колодич (Партія регіонів). По одному засіданні пропустили Василь Пахалюк та Петро Бараш, які представляють Партію регіонів та Народну партію відповідно. Показник відвідуваності цих депутатів становить 88%. Колишній лідер фракції ВО «Батьківщина», а тепер народний депутат Микола Кучерук був присутній на п’яти засіданнях комісії. Показник його відвідуваності становить 71,4%. Ще один новобраний депутат Верховної Ради Олег Осуховський, екс-депутат обласної ради від ВО «Свобода», був присутній на чотирьох засіданнях. Показник його відвідуваності складає 57,1%. Більше половини засідань комісії пропустив позафракційний Роман Іванісов. Депутат був присутній на двох засіданнях комісії, що становить 25% від загальної кількості (таблиця 5).

5. Постійна комісія з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища

Грицайчук Володимир Пилипович

Колодич Петро Данилович

Пахалюк Василь Сергійович

88

Бараш Петро Федорович

88

Іванісов Роман Валерійович

25

Кучерук Микола Герасимович

71,4

Осуховський Олег Іванович

57,1

8

Минулого року Постійна комісія з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи провела вісім засідань. Членами комісії є дев’ять депутатів обласної ради. Жодного засідання не пропустив голова комісії Віктор Ольховик («Фронт Змін») та Ніна Путіліна (ВО «Батьківщина»). По одному засіданню пропустили Тамара Мазяр (Партія регіонів), Руслан Сивий («Наша Україна»), Юрій Богданович (ВО «Батьківщина»). Показник їх відвідуваності складає 71%. Більше половини засідань комісії пропустила заступник голови Рівненської ОДА, депутат від Партії регіонів Світлана Сад, яка була присутня на трьох засіданнях комісії, що становить 43% від їх загальної кількості (таблиця 6).

6. Постійна комісія з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи

Ольховик Віктор Георгійович

Мазяр Тамара Петрівна

Сад Світлана Іванівна

43

Сивий Руслан Петрович

Ясиновський Григорій Іванович

Богданович Юрій Адамович

Путіліна Ніна Сергіївна

7

У 2012 році відбулося шість засідань Постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту. До складу комісії входить п’ять депутатів. Жодного засідання не пропустили голова комісії Олег Хомич та його колега по фракції ВО «Батьківщина» Богдан Файфура. На чотирьох засіданнях був присутній депутат від Партії регіонів Василь Дума. Андрій Котельник (ВО «Свобода») був присутній на трьох засіданнях комісії, що становить 50% від їх загальної кількості. Більше половини засідань пропустив Анатолій Остапчук (Партія регіонів). Депутат був присутнім на двох засіданнях комісії, що становить 33% від загальної кількості (таблиця 7).

7. Постійна комісія з питань  молодіжної політики, фізичної культури і спорту

Хомич Олег Володимирович

Дума Василь Іванович

67

Файфура Богдан Михайлович

Остапчук Анатолій Миколайович

33

Котельник Андрій Миколайович

6

Постійна комісія з питань науки, освіти, культури і духовності збиралася шість разів. Членами комісії є п’ять обласних обранців. Жодного засідання не пропустила голова комісії Світлана Левицька та Микола Поліщук. Ігор Пасічник («Всеукраїнський патріотичний союз») відвідав чотири засідання, що становить 67% від загальної кількості. Депутат від ВО «Батьківщина» Олександр Івашинюта був присутній на засіданнях комісії три рази. Більше половини засідань комісії пропустила депутат від ВО «Батьківщина», заступник міського голови Рівного з гуманітарних питань Галина Кульчинська. У 2012 році депутат прийняла участь у роботі двох засідань (таблиця 8).

8. Постійна комісія з питань науки, освіти, культури і духовності

Левицька Світлана Олексіївна

Пасічник Ігор Демидович

67

Поліщук Микола Миколайович

Кульчинська Галина Григорівна

33

Івашинюта Олександр Миколайович

6

Протягом 2012 року відбулося п’ять засідань Постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства. У складі комісії працює сім депутатів. Жодного засідання комісії не пропустили депутати від ВО «Батьківщина» Михайло Вервега, Олександр Нестеренко та депутат від «Всеукраїнського патріотичного союзу» Василь Веляник. По одному засіданню пропустили голова комісії Юрій Семенюк («Всеукраїнський патріотичний союз») та депутати від Партії регіонів Володимир Кисіль та Микола Кружайло. Більше половини засідань пропустив позафракційний депутат, представник УНП Георгій Лебедюк. Депутат був присутній на одному засіданні комісії, що становить 20% від їх загальної кількості (таблиця 9).

9. Постійна комісія з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства

Семенюк Юрій Степанович

Кисіль Володимир Миколайович

Веляник Василь Васильович

Кружайло Микола Володимирович

Лебедюк Георгій Михайлович

20

Вервега Михайло Степанович

Нестеренко Олександр Леонтійович

5

Постійна комісія з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції збиралася п’ять разів. Членами комісії є п’ять обласних обранців. Жодного засідання не пропустив позафракційний голова комісії Валентин Крока та вже екс-депутат обласної ради, новообраний народний депутат Микола Сорока. По одному засіданні пропустили Роман Василишин («Всеукраїнський патріотичний союз») та Юрій Єфіменко (Партія регіонів). Більше половини засідань пропустила депутат від ВО «Батьківщина» Алла Черній. Показник її відвідуваності складає 40% (таблиця 10).

10. Постійна комісія з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції

Крока Валентин Іванович

Василишин Роман Данилович

Єфіменко Юрій Анатолійович

Черній Алла Леонідівна

Сорока Микола Петрович

5

У 2012 році відбулося п’ять засідань Постійної комісії з правових питань, гласності, депутатської діяльності, етики та регламенту. Членами комісії є шість депутатів. Жодного засідання не пропустили голова комісії – Степан Молчан (ВО «Свобода»), а також Микола Красько (Партія регіонів), Микола Лустюк (ВО «Батьківщина»). На одному засіданні був відсутній Сергій Штурхецький (ВО «Батьківщина»). Депутат від Партії регіонів Сергій Качановський був присутній на трьох засіданнях постійної комісії, що складає 60% від їх загальної кількості. Більше половини засідань постійної комісії пропустив Юрій Супрунюк («Сильна Україна»). Депутат був присутній на двох засіданнях комісії (таблиця 11).

11. Постійна комісія з правових питань, гласності, депутатської діяльності, етики та Регламенту

Молчан Степан Петрович

Качановський Сергій Миколайович

Красько Микола Вікторович

Лустюк Микола Григорович

Супрунюк Юрій Павлович

Штурхецький Сергій Володимирович

5

Аналіз відвідуваності депутатами пленарних засідань Рівненської обласної ради та засідань постійних комісій показав, що дев’ять з 80 обласних обранців пропустили більше половини засідань постійних комісій та ще двоє депутатів пропустили половину засідань сесії. Найбільший показник пропусків у екс-голови Рівненської обласної ради, позафракційного депутата Олександра Данильчука та депутата від ВО «Свобода» Андрія Котельника. У 2012 році ці депутати були присутніми на трьох із шести пленарних засіданнях ради. Варто зазначити, що Олександр Данильчук вже другий рік поспіль є лідером серед прогульників обласної ради. У 2011 році показник його відвідуваності становив один із шести пленарних засідань ради.

Громадянська мережа ОПОРА