Через DDos атаку хостингу ОПОРА переносить оприлюднення швидкого статистичного підрахунку голосів

Дата: 29.10.2012

У зв’язку з DDos атакою серверів організації, які обробляли інформацію від короткотермінових спостерігачів, Громадянська мережа ОПОРА переносить прес-конференцію, заплановану на 12 годину 30 жовтня.

Прес-конференція відбудеться за адресою: вул. Приходька, 50а, другий поверх. Під час заходу представники ОПОРИ розкажуть про останні порушення виборчого законодавства на Рівненщині, проінформують про результати статисничного підрахунку голосів та роботу окружних виборчих комісій.

Зазначимо, що починаючи з 14 години 28 жовтня, сайт та хостинг, на якому ОПОРА обробляє інформацію та зберігає базу даних порушень, піддавались масштабним DDos атакам, внаслідок чого перераховані інструменти були не доступні. DDos атака здійснювалась поза меж України, зокрема із території Китаю та Кореї. Проаналізувавши ip-адреси комп’ютерів, що здійснювали напад, було виявлено, що напад здійснювали 35-40 машин, які за допомогою рукописного скрипту засипали тисячами безглуздих запитів хостинг ОПОРИ. В наслідок чого сайт oporaua.org, map.oporaua.org та хостинг збереження мережі вийшли з ладу.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук