Гра-виклик: «Як сказати гречці «НІ»?»

Дата: 13.12.2021

У п’ятницю, 17 грудня о 17:00 годині Громадянська мережа ОПОРА запрошує усіх, хто цікавиться виборчою тематикою, зіграти у гру-виклик «Як сказати гречці «НІ»?».

На початку заходу представники ОПОРИ розкажуть, скільки відсотків українців стикалися з підкупом виборців особисто, чи готові продати свій голос, які суми матеріального заохочення чи які інші умови можуть спонукати їх до цього і як ставляться до «виборчої благодійності».

Переконані, результати соціологічного дослідження різних аспектів ставлення українців до підкупу виборців, яке на замовлення ОПОРИ провів Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, зруйнують певні стереотипні уявлення про підкуп виборців – на кого він частіше спрямований, хто швидше за все готовий піддатися спокусі і коли.

Після презентації у форматі світового кафе спробуємо прийняти нові виклики, які постали на 30-річниці незалежності нашої держави, щоб сказати гречкосійству ствердне «Ні».

Будемо раді бачити на нашій грі представників громадських організацій, політичних партій, ЗМІ, а також всіх зацікавлених громадян.

Захід відбудеться за адресою вул. Словацького, 3А, оф. 7, 17 грудня о 17:00 годині.

Для реєстрації на подію просимо заповнити форму: https://forms.gle/AUwTAgp4bX8RcDjz6.

Участь у заході можлива за наявності сертифікату про повну вакцинацію або негативного ПЛР-тесту зробленого не пізніше ніж 72 години до гри.

Контактна особа: Михайло Балик, 0938338345, rivne@opora.org.ua

Дослідження провів Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 22 жовтня до 12 листопада 2021 року методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера; computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Опитування проведене на замовлення Громадянської мережі ОПОРА.

Це дослідження відбулося завдяки підтримці американського народу, що була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Думки і твердження, висловлені у звіті, можуть не збігатися з позицією USAID та уряду США.