Інформація про висунення кандидатів на довибори до облради (остаточний список)

Дата: 25.03.2013

viboriОсновні політичні сили висунули кандидатів для участі в проміжних виборах до Рівненської обласної ради. З 22 по 24 березня відбулися партійні конференції Партії регіонів, ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», партії “УДАР”, КПУ, партії  Українська платформа «Собор», Народної партії, Об’єднаних лівих та селян, партії “Європейська платформа” та Партії захисників Вітчизни.

Конференція Партії регіонів висунула для участі у проміжних виборах до обласної ради трьох кандидатів. Всі кандидати є безпартійними. По одномандатному виборчому окрузі №20 (м. Костопіль) балотуватиметься лікар невропатолог, заступник головного лікаря Костопільської центральної районної лікарні Василь Осадчук. По виборчому окрузі №36 (м. Кузнецовськ) Партія регіонів висунула директора Рівненської АЕС Павла Павлишина. По виборчому округу №40 (м. Рівне) від провладної політичної сили балотуватиметься заступник начальника обласного управління освіти, начальник відділу професійно-технічної та вищої освіти Петро Коржевський.

По виборчому окрузі №5 (смт. Гоща) та виборчому окрузі № 8 Партія регіонів підтримуватиме своїх партнерів з Народної партії, яка висунула своїх кандидатів 22 березня. По Гощі балотуватиметься директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук. У Демидівці за перемогу в окрузі змагатиметься голова Демидівської районної державної адміністрації Володимир Віннічук.

Опозиційні ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «УДАР» погодили між собою виборчі округи та висунули єдиних кандидатів у всіх п’яти одномандатних виборчих округах. ВО «Батьківщина» отримала три виборчих округи. По виборчому окрузі №5 балатуватиметься член Рівненського міськвиконкому Роман Денисюк. У окрузі №20 балотуватиметься помічник-консультант народного депутата України Миколи Кучерука, партійний функціонер Андрій Лендел. По округу №36 від ВО «Батьківщина» в обласну раді балотуватиметься Микола Захарук.

Партії «УДАР» дістався виборчий округ у Демидівці. Перемогу тут спробує здобути підприємець Анатолій Сидорук, який на останніх парламентських виборах був включений до виборчого списку партії «УДАР» під № 69.

ВО «Свобода» отримала виборчий округ у Рівному, де балотуватиметься депутат Рівненської міської ради, помічник народного депутата України Олега Осуховського Олексій Бучинський.

Партійна конференція ВО «Свободи» відзначилася тим, що після обговорення питань про висунення кандидатів та про підтримку кандидатів від інших опозиційних сил присутніх на заході журналістів попросили покинути захід.

Комуністична партія України висунула у Гощі Володимира Коташевського, у Демидівці – Світлану Теплову, у Костополі – Марію Омельчук, у Рівному – екс-кандидата у народні депутати Миколу Шумелянко.

Олександр Хролець балотуватиметься від Української платформи «Собор» у виборчому окрузі з центром у Гощі. Роман Яворський – у Демидівці, Олександр Барабаш – у Костополі, Петро Бенза – у Кузнецовську, екс-кандидат в народні депутати від УНП, хірург Роман Коваль балотуватиметься у Рівному.

Від «Партії захисників Вітчизни» по Рівному в обласну раду балотуватиметься перший заступник голови Громадської ради при УМВС в Рівненській області Олександр Зайчук.

У неділю, 24 березня відбулася конференція обласної організації Української народної партії. По Гощі від УНП балотуватиметься Володимир Смєшков, по Демидівці – Людмила Суходол, по Костополі – Олександр Власюк, по Кузнецовську – начальник юридичного відділу Кузнецовської міської ради Валерій Тишковець, по Рівному – Петро Поліщук.

Партія “Європейська платформа” висунула одного кандидата у Рівному. Ним став підприємець Ігор Мічуда.

Також інформацію про проведення партконференції до ОВК подали представники партії “Громадянська позиція”. Від даної політичної сили по виборчому окрузі у місті Костопіль балотуватиметься голова Громадської ради при Костопільській РДА Катерина Фесюк.

Партія “Об’єднані ліві та селяни” висунула для участі в проміжних виборах двох кандидатів. По виборчому окрузі у Рівному балотуватиметься колишній заступник голови Рівненської ОДА за часів Віктора Матчука Олег Торкунов, по місту Костопіль – Володимир Матійченко.

“Партія Зелених України” для участі у проміжних виборах до Рівненської обласної ради по виборчому окрузі у місті Костопіль висунула Ігоря Грубого, по місту Рівне – Юрія Ходаковського.

Партія/№округу

Володимир Вінічук

Підтримують кандидата від ПР

«Європейська платформа»