Кандидат на посаду мера Рівного скликав прес-конференцію в кабінеті конкурента

Дата: 06.11.2015

aaa news 7.11 Rivne 4 Yakimec6 листопада кандидат на посаду міського голови Рівного Дмитро Якимець (ВО «Громадський контроль») провів прес-конференцію у робочому кабінеті чинного міського голови Володимира Хомка, який разом з Дмитром Якимцем вийшов у другий тур виборів міського голови.

Про такий намір Дмитро Якимець повідомив через Facebook, а також офіційно звернувся до Рівненської міської ради з проханням надати йому приміщення кабінету міського голови Рівного для проведення прес-конференції та зустрічі з рівнянами. За словами Дмитра Якимця, це було зроблено у відповідь на прес-конференцію Володимира Хомка, яку той, перебуваючи у статусі кандидата, проводив у своєму службовому кабінеті.

news 7.11 Rivne 1 Yakimec

Рівнерада надала кабінет міського голови в оренду за 1,95 грн.

news 7.11 Rivne 2 Yakimec

news 7.11 Rivne 3 Yakimec

О 14.00 до кабінету міського голови увійшли представники ЗМІ, політики та громадські активісти, проте сам Дмитро Якимець до кабінету не зайшов, а поспілкувався з журналістами при вході в приймальню міського голови.

«Я навмисне не зайшов у цей кабінет, цей кабінет, як такий, мене не цікавить. Але, Володимир Хомко, будучи кандидатом на посаду міського голови, він не поступив так, як поступають люди в Європі та усьому світі. Якщо ти проводиш виборчу кампанію, ти маєш піти у відпустку і займатися виборчою кампанією. Більше того, Володимир Хомко переплутав своє власне майно з комунальним. І як кандидат на міського голову, провів свою прес-конференцію в кабінеті міського голови, який є нашою спільною комунальною власністю», – наголосив Дмитро Якимець.

news 7.11 Rivne 4 Yakimec

Спілкуючись з журналістами, неодноразово зчинялися словесні перепалки між новообраним депутатом від «Солідарності» Анатолієм Чугуєвцем та представниками «Громадського контролю» Валентином Демчуком (екс-кандидат) й Романом Яворським (обраний депутатом міськради).

У своїй заяві для ЗМІ Дмитро Якимець розкритикував роботу чинного мера Володимира Хомка, пообіцяв зробити роботу міськвиконкому більш відкритою та провести аудит кожної посади в міськвиконкомі, оскільки, за його словами, там працює забагато людей.

Спілкування з журналістами та рівнянами тривало близько 40 хвилин після чого Дмитро Якимець залишив приміщення Рівнеради.

Його конкурента Володимира Хомка на робочому місці не було. За словами представників прес-служби Рівнеради, мер перебуває у відпустці, пов’язаній з виборчою діяльністю.

Нагадаємо, що за підсумками першого туру виборів міського голови Володимир Хомко та Дмитро Якимець вийшли до другого туру. Кандидат-самовисуванець Володимир Хомко набрав 38,85%, а висуванець від партії «Громадський контроль» Дмитро Якимець – 18,51%.

За коментарями звертайтеся:
Анатолій Бондарчук
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android
___________________________
Громадянської мережі ОПОРА