Кандидат 154-го округу скаржиться на бездіяльність міліції

Дата: 26.10.2014
Заяву про вчинення кримінального правопорушення на ім’я начальника рівненського обласного управління УМВС написав народний депутат Валентин Королюк, що балотується по 154-ому виборчому округу, з центром в м. Дубно.

Він звинувачує працівників міліції у тому, що вони не реагували на кримінальний злочин – спроби кількох виборців на різних дільницях Дубна винести бюлетені за межі дільниць. Як наголошує кандидат у депутати у 154-му окрузі, такими діями виборці намагалися створити «карусель» для системного підкупу виборців. У той же час, як повідомляє Валентин Королюк у своїй заяві, правоохоронці Дубенського МВ УМВС «самоусунулися від розкриття вказаних злочинів, що є кричущим порушенням чинного законодавства». Тоді як інформація про чоловіків, які хотіли «закрутити карусель», відомі головам відповідних виборчих комісій.

Від міліцейського керівництва області Валентин Королюк вимагає внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочавши відповідне досудове розслідування, а також притягнути винних до відповідальності. Копію заяви також надіслано у Головне слідче управління МВС України.
заява королюк

За детальнішою інформацією звертайтесь до
Координатора спостереження за Позачерговими виборами народних депутатів України у Рівненській області
Анатолія Бондарчука
т. (096) 918-74-08

Довідково:
Позачергові вибори народних депутатів України проводяться у загальнодержавному багатомандатному окрузі та 213-ти одномандатних виборчих округах на всій території України. Разом з тим, відповідно до ст.8 Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», вибори не організовуються і не проводяться на тимчасово окупованій території АР Крим (округи №1-10) і м. Севастополь (округи №224-225).
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.