Масове порушення правил агітації на Рівненщині

Дата: 25.10.2012

agitacia v marshrutciЗ наближенням дня голосування кандидати Рівненщини все частіше порушують правила агітації, встановлені виборчим законодавством. Агітаційні матеріали без вихідних даних розміщують у громадському транспорті, комунальних установах та інших заборонених місцях.

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували факти масового порушення правил агітації у 155 та 156 виборчих округах. Агітацію відкрито розміщують у громадському транспорті та у приміщеннях комунальних установ.

У 156 виборчому окрузі мажоритарний кандидат від партії «Україна вперед» Сергій Овчинніков використав для поширення власної агітації громадський транспорт. Листівки та блокноти із партійною символікою кандидат поширює у маршрутках, які сполучають Рівне із населеними пунктами виборчого округу. Коли пасажири заходять до автобуса на кінцевій зупинці, на кріслах їх уже чекають агітаційні матеріали кандидата. Крім цього, листівки пана Овчиннікова можна отримати при виході з автомобіля.

marshrutka

У 155 виборчому окрузі спостерігачі ОПОРИ виявили листівки спрямовані на дискредитацію мажоритарного кандидата Сергія Кошина. У місті Дубровиці та селах Кузнецовського району невідомі поширили агітацію на якій нібито зображено розкішний київський будинок депутата. Матеріали не містять вихідних даних.

Агітацію мажоритарного кандидата від Партії регіонів у 155 окрузі Миколи Сороки розмістили на автовокзалі та у приміщенні Кузнецовського комунального підприємства. Відповідно до частини 8 статті 74 Закону «Про вибори народних депутатів України», забороняється розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів. Так само забороняється поширювати агітацію у будівлях комунальної власності та державних структурах.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук