МІЛІЦІОНЕР ВТІКАЄ ВІД СПОСТЕРІГАЧА

Дата: 31.10.2010

На дільниці Рівненського району міліціонер втікав від спостерігача Громадянської мережі ОПОРА. Цей інцедент відбувся у селі Ставки на ДВК №14049. Конфлікт між правоохоронцем та спостерігачем виник після того, як голова комісії зателефонував працівнику міліції та повідомив його про приїзд представника ОПОРИ. На запитання до голови комісії чому він звітується міліціонеру, чоловік відповів, що це побажання дільничного. Як зясувалося у розмові з головою, правоохоронець, що приймав від нього звіти, знаходився у цей час надворі. Там він проводив бесіди з виборцями, які приходили голосувати. Представники ОПОРИ виявили бажання поспілкуватися з міліціонером з приводу порушення ним виборчого законодавства, однак, останній стверджував, що до нього ніхто не дзвонив і він ні з ким не розмовляв. Цю відверту брехню спростували, як свідки, що бачили міліціонера з виборцями, так і голова дільниці. Щоб розібратися у ситуації, спостерігачі у присутності правоохоронця запитали голову дільничної комісії чи він телефонував саме цьому міліціонерові і звітував про ситуацію на дільниці. Голова підтвердив, що ця інформація вірна. Після цього міліціонер Василь Петрович (не назвав своє прізвище) відмовився спілкуватися з представниками ОПОРИ. Коли ж спостерігачі спробували сфотографувати працівника міліції, останній почав втікати. Це при тому, що державою на цього чоловіка покладено обовязок оберігати дільницю від провокацій.

Представники ОПОРИ розуміють, що Василь Петрович не з власної волі прийшов на дільницю порушувати закон. Зі слів голови комісії, інформація передавалася правоохоронцем вищому керівництву, а він лише виконував віддані накази. Представники ОПОРИ переконані, що на дільниці №14049 сьогодні відбулися грубі порушення. Дії правоохоронця можна трактувати, як використання адміністративного ресурсу з метою вплинути на результати виборів.