На Рівненщині ОВК незаконно змінило членів ДВК

Дата: 17.10.2012

vybory oporaОтримавши нового керівника, виборча комісія 154 округу одразу ж прийняла незаконне рішення про заміну членів ДВК.

16 жовтня відбулося чергове засідання окружної виборчої комісії 154 округу з центром у Дубно. Під час зборів членів комісії повідомили про заміну голови ОВК Християнсько-демократичною партією України. Замість Сергія Кондрачука, який нещодавно звертався до міліції щодо незаконного використання відеозапису із його участю в агітації одного з кандидатів, головою комісії став Володимир Юхимчук.

В цей же день Володимир Юхимчук склав присягу. Проте головуючим на засіданні був його заступник – Вятчеслав Токар. Саме під його головуванням було розглянуто питання про прийняття подань від політичних партій та кандидатів на заміну членів дільничних комісій. Вивчаючи подання, уповноважена особа від партії “Удар” виявив ряд порушень, що унеможливлюють прийняття подань окружною комісією. Зокрема, на ряді подань від суб’єктів виборчого процесу не було підписів голів та печаток партій. Порушення виявлено у поданнях партій “Українська національна асамблея”, “Партія вільних демократів”, “Фракція Партії Регіонів” та партії “Вітчизна”.

Згідно із записами в журналі реєстрації вхідної документації ОВК, подання від політичних сил “Українська національна асамблея”, “Фракція Партії Регіонів” та партії “Вітчизна” прийняті заступником голови окружної комісії В’ячеславом Токарем. Жодного запису про прийняття подання від Партії вільних демократів в журналі реєстрації подань немає.

Попри те, що членів окружної комісії повідомили про порушення процедури подання документів на заміну членів ДВК, рішення про прийняття кандидатур було прийняте членами комісії. На підставі результатів голосування складено акт про порушення виборчого законодавства.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук