Одну листівку з чорним PR одразу на п’ятьох кандидатів розповсюджують у Рівному.

Дата: 17.10.2014
prСьогодні вночі невідомі розповсюдили листівку, що містить ознаки чорного PR проти п’ятьох кандидатів, що балотуються по 152-ому виборчому округу (м. Рівне). Листівка має назву «Гади рвуться до влади за бабло і посади – вже готові до зради». Матеріал не містить жодних відомостей про замовників, тираж, відповідальних за друк осіб. Проте у верхньому лівому куту листівки розміщено логотип громадської організації «Люстрація».

В антиагітаційній друкованій продукції значаться прізвища п’яти кандидатів: Олега Осуховського, Олега Червонюка, Юрія Собчука, Миколи Капіноса та Олександра Лащука.

Олег Осуховський, що балотується до Верховної Ради України за підтримки Політичної Партії ВО «Свобода», вказвний як швагро Тягнибока та кум Рибачка, голови Рівненської обласної державної адміністрації. «Це моя сім’я, як у Юща та Янека» – йдеться у листівці.

Про Олега Червонюка, самовисуванеця, зазначається, що він, разом з дружиною-регіоналкою, відмазав сина-вбивцю від тюрми, проте не відкупився від осуду та презирства рівнян.

Юрій Собчук, кандидат в народні депутати від Партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна» значиться як типічний хабарник та казнокрад з досвідом.

Про Миколу Капіноса, що йде до Парламенту під брендом Політичної Партії ВО «Батьківщина», автори листівки склали віршик: «Галя любить Мармелад, Коля любить Юлю, не спасе вас і комбат: Рівне дасть вам дулю!!!».

Щодо Лащука Олександра, кандидата від Політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка», то в листівці розповідається, що він втік від дружини, від коханки, від ВО «Свобода», і від Ляшка теж втече.

Громадянська мережа ОПОРА закликає кандидатів не використовувати брудні технології проти конкурентів, а боротись за голоси виборців, пропонуючи відкриті програми та якісні ідеї.

lystivka 5

За детальнішою інформацією звертайтесь до
Координатора спостереження за Позачерговими виборами народних депутатів України у Рівненській області
Анатолія Бондарчука
т. (096) 918-74-08

Довідково:
Позачергові вибори народних депутатів України проводяться у загальнодержавному багатомандатному окрузі та 213-ти одномандатних виборчих округах на всій території України. Разом з тим, відповідно до ст.8 Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», вибори не організовуються і не проводяться на тимчасово окупованій території АР Крим (округи №1-10) і м. Севастополь (округи №224-225).
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.