ОПОРА запрошує на тренінг «Реалізація принципу «публічності» під час виборчої кампанії»

Дата: 22.09.2014
infoКожного року 28 вересня в усьому світі святкують Міжнародний день Права знати. Традиційно, його відмічають публічними акціями, конференціями та тренінгами присвяченими доступу до інформації. У 2014 році Громадянська мережа ОПОРА продовжить традицію відзначення дня Права знати і проведе для громадських активістів, журналістів та представників політичних партій Рівненщини тренінг на тему: «Реалізація принципу «публічності» під час виборчої кампанії».

Під час тренінгу слухачі ознайомляться з наступними питаннями:
• правила висвітлення виборчого процесу;
• права та обов’язки журналістів, громадських активістів, спостерігачів у виборчому процесі, відповідальність за порушення інформування та агітації;
• доступ до інформації про виборчий процес, в тому числі до інформації про кандидатів;
• доступ до інформації в день голосування: права, законодавчі обмеження, юридичні ризики;
• можливості оскарження при порушенні права на доступ до інформації про виборчий процес.

Місце проведення: м. Рівне, вул. Поштова, 2 – конференц-зал газети «7 днів».
Час проведення: 30 вересня, 12.00-16.00.
Умови участі: До участі в тренінгу запрошуються всі бажаючі. Реєстрація відбувається до 29 вересня за он-лайн формою. Участь у заході безкоштовна.

Тренери:
Тетяна Голубока – медіа юрист, адвокат, спеціаліст з інформаційного права.

Міжнародний день Права знати започаткований у 2002 році на конференції громадських організацій, що працювали над доступом до публічної інформації. Під час заходу учасники з різних країн заснували Мережу захисників свободи інформації (The Freedom of Information Advocates Network, FOIAnet) та, з метою підвищення обізнаності громадськості щодо отримання важливої інформації, визначили 28 вересня Міжнародним днем «Права знати».

Контактна особа:
Бондарчук Анатолій