ОПОРА запрошує на презентацію-дискусію «Публічні консультації: роль мешканців у законотворчому процесі»

Дата: 24.08.2023

29 серпня о 11:00 годині у молодіжному просторі НОТА (приміщення Рівненської обласної бібліотеки для молоді – м. Рівне, вул. Київська, 18) відбудеться обговорення результатів публічних консультацій, які влітку проводили випускники Академії практичної аналітики ОПОРИ спільно з командами народних депутатів України. Також поспілкуємося про те, чи допомагають публічні консультації налагодити кращу взаємодію між депутатами і виборцями та яким чином має бути організований цей процес.

Під час заходу заплановано презентувати результати трьох публічних консультацій:

• щодо проблем із житлом українців внутрішньої міграції (ВПО), яку проводили представниці ініціативної групи ВПО Дубенщини спільно з народним депутатом Олександром Аліксійчуком;
  • щодо ставлення громадян до легалізації медичного канабісу, що пропонується законопроєктом № 7457, яку проводили студенти-політологи Національного університету «Острозька академія» спільно з народним депутатом Олександром Ковальчуком,
  • щодо психологічної підтримки родин військових у невеликих громадах, яку проводили активістки Громадської організації «Агенція розвитку Степанської ОТГ» спільно з народною депутаткою Соломією Бобровською.

Також учасники заходу матимуть нагоду обговорити як відбувався сам процес консультування, його виклики, що варто було б врахувати при проведенні таких консультацій у майбутньому.

Спікери:

• Андрій Токарський, керівник Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області,
  • Михайло Балик, керівник проєкту «Практична аналітика для парламенту»,
  • Олександр Аліксійчук, народний депутат фракції «Слуга Народу», представник виборчого округу № 154,
  • Олександр Ковальчук, народний депутат фракції «Слуга Народу», представник виборчого округу № 152,
  • Випускники Академії практичної аналітики ОПОРИ, які спільно з командами народних депутатів проводили публічні консультації,
  • Представники команд народних депутатів.

Захід буде цікавий як представникам громадського сектору, бізнесу, органів місцевого самоврядування, так і всім активним громадянам, які прагнуть якісної комунікації між парламентарями і виборцями.

За детальнішою інформацією звертайтеся:

Алла Максимчук, асистентка проєкту «Практична аналітика для парламенту»,

alla.maksymchuk604@gmail.com, у темі листа вкажіть «щодо Академії практичної аналітики»

Мирослава Клічук, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області,

myroslava.klichuk@gmail.com

Довідково: Проєкт «Практична аналітика для парламенту» реалізується Рівненською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА» в межах Програми USAID «РАДА: наступне покоління», що виконується ГО «Інтерньюз Україна». Детальніше про Програму: https://internews.ua/ranghttps://www.facebook.com/usaidradaprogram/