ПРЕС-АНОНС. ОПОРА запрошує кандидатів 152-го виборчого округу на обговорення передвиборчих програм.

Дата: 18.10.2014
DebatuГромадянська мережа ОПОРА проведе зустрічі з кандидатами в народні депутати України по 152-ому виборчому округу (м. Рівне) з метою обговорення їх виборчих програм та ідей. Заходи відбудеться 21 та 22 жовтня 2014 року в конференц-залі редакції газети «7 днів», що знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Поштова 2, 2 поверх. Початок зустрічі о 17.20.

На вівторок, 21 жовтня, методом жеребкування було обрано наступних кандидатів для зустрічі:
1. Капінос Микола Миколайович, Політична партія Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”
2. Карауш Андрій Петрович, самовисування
3. Прокопчук Юрій Володимирович, самовисування
4. Лебеденкова Вікторія Юріївна, Політична партія “Опозиційний блок”
5. Євтушенко Святослав Ігорович, самовисування
6. Сосюк Юрій Павлович, самовисування
7. Червонюк Олег Казимирович, самовисування
8. Лащук Олександр Іванович, Радикальна Партія Олега Ляшка
9. Собчук Юрій Антонович, Партія Сергія Тігіпка “Сильна Україна”

На середу, 22 жовтня, відповідно запрошені наступні кандидати:
1. Коваль Роман Ярославович, Політична партія “ПРАВИЙ СЕКТОР”
2. Якимець Дмитро Анатолійович, Політична партія “НАРОДНИЙ ФРОНТ”
3. Бляшин Микола Степанович, самовисування
4. Павлюк Вадим Степанович, самовисування
5. Ліщеновський Іван Андрійович, Комуністична партія України
6. Гранітний Ярослав Сергійович, самовисування
7. Пантюхов Олександр Анатолійович, Політична партія “Воля”
8. Осуховський Олег Іванович, Політична партія Всеукраїнське об’єднання “Свобода”

Кожному кандидату буде задано по п’ять питань на важливі суспільно-економічні теми. В свою чергу кандидати розкажуть про своє бачення їх вирішення. Окрім того, усім присутнім буде презентований аналіз програм кандидатів, що був проведений Громадянською Мережею ОПОРА.

Взяти участь у обговоренні програм також запрошені представники від кандидатів, журналісти, експерти та громадські активісти. Пряма трансляція заходу буде відбуватися на сайті інформаційно-аналітичного порталу Четверта влада (http://4vlada.com/).

Зустріч відбудеться в рамках партнерства з міжнародною місією спостереження EPDE (Європейська платформа за демократичні вибори).

За детальнішою інформацією звертайтесь до
Координатора спостереження за Позачерговими виборами народних депутатів України у Рівненській області
Анатолія Бондарчука
т. (096) 918-74-08

Довідково:
Позачергові вибори народних депутатів України проводяться у загальнодержавному багатомандатному окрузі та 213-ти одномандатних виборчих округах на всій території України. Разом з тим, відповідно до ст.8 Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», вибори не організовуються і не проводяться на тимчасово окупованій території АР Крим (округи №1-10) і м. Севастополь (округи №224-225).
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з вересня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Організація співпрацює з понад 200 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться ще більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.