Сотні тисяч на прихований підкуп виборців

Дата: 07.08.2012

logo lubit ukНапередодні виборів потенційний кандидат у депутати витрачає сотні тисяч гривень на фінансування громадських організацій та місцевих ініціатив у своєму виборчому окрузі.

1 серпня Рівненський обласний благодійний фонд «Любіть Україну», почесним головою якого є голова  Дубенської РДА, потенційний кандидат по виборчому окрузі №154 Данило Корилкевич, оголосив переможців другого конкурсу міні-грантів для розвитку громад області. Більшість із них представляють Здолбунівський, Млинівський, Радивилівський, Демидівський та Дубенський райони, які входять до округу де балотуватиметься голова фонду.

Всього для участі в конкурсі подано 65 заявок з 9 районів Рівненщини. Загальна сума поданих проектних пропозицій для фінансування фондом «Любіть Україну» становить 239 тисяч гривень. З них фонд погодився виділити кошти для реалізації 25 проектів, загальною вартістю у 101 тисячу 435 гривень. В середньому на один проект припадає по чотири тисячі гривень.

У лютому цього року фонд «Любіть Україну» вже виділив сто тисяч гривень на фінансування проектів розвитку місцевих громад області. Тоді конкурсна комісія рекомендувала до фінансування 25 проектів, більшість з яких мали реалізовуватися в межах 154-го виборчого округу. Діяльність фонду широко висвітлюється у місцевих ЗМІ. У всіх публікаціях згадується про значний внесок голови фонду Данила Корилкевича у справу розвитку місцевих громад.

За коментарями звертайтеся:
Анатолій Бондарчук
Координатор виборчих програм ОПОРИ у Рівненській області.

Громадянська мережа ОПОРА