Спостерігачів ОПОРИ виштовхали з дільниці

Дата: 24.10.2012

kucanКерівний склад окружної комісії «груддю» захищав дошку оголошень, щоб не дати спостерігачам сфотографувати постанови ОВК.

Поясненням для міліції та заявою до прокуратури завершився візит спостерігачів ОПОРИ до окружної комісії 156 виборчого округу. Представники громадської організації приїхали до Сарн для того щоб перевірити інформацію про те, що голова ОВК Лоскутов Сергій примушує керівників дільничних комісій підписувати протоколи перших засідань ДВК заднім числом. Щоб довести чи спростувати цю інформацію спостерігачам потрібно було ознайомитися із постановою комісії, копія якої розміщена на дошці оголошень у фойє будівлі ОВК. Однак, коли спостерігач спробував сфотографувати необхідні документи на нього накинувся голова та заступник окружної комісії. Голова ОВК від партії «Руський блок» Сергій Лоскутов спробував вирвати з рук спостерігача фотоапарат. В цей час, заступник голови від партії «Руська єдність» Галина Куцан виштовхувала спостерігача з будівлі.

У фойє спостерігач звернувся за допомогою до правоохоронців, які чергували у будівлі. Спостерігач надав міліціонерові свій паспорт та посвідчення спостерігача щоб довести своє право перебувати в приміщенні та робити фотозйомку, однак, правоохоронець віддав документи заступнику комісії та не перешкоджав їй під час порушення права на спостереження за виборами. Представник партії «Руська єдність» вивела спостерігача за двері будівлі і порадила «подихати свіжим повітрям». Одразу за пані Куцан на вулицю вийшов невідомий чоловік, який попередив спостерігача, що той «грається з вогнем» і якщо його ще раз побачать на ОВК, в нього будуть серйозні проблеми.

Про факт порушення законодавства було повідомлено до райвідділу міліції, працівники якого прибули на місце події для отримання пояснень. Згідно кримінального кодексу, дії голови та заступника окружної комісії є перешкоджанням діяльності офіційного спостерігача.

За коментарями звертайтеся
Анатолій Бондарчук