Тестування на Рівненщині

Дата: 08.06.2010
 Закінчилось тестування з «Української мови та літератури» і вчора пройшло з «Іноземної мови». Громадські спостерігачі від ОПОРИ працювали на 40 % пунктів тестування. Порушень, що могли б вплинути на результати не зафіксовано, організація ЗНО на нормальному рівні є невеликі зауваження.

Завданням спостерігачів є оцінити якість роботи відповідальних за пункт тестування, інструкторів, чергових та загалом організацію ЗНО. Вся інформація від громадських спостерігачів стікається до центрального офісу за допомогою смс-повідомлень.

Загалом з числа зареєстрованих абітурієнтів на тестування з’явилось 90 %. На пункт тестування 2-3 особи не допускались за відсутності всіх наявних документів чи то паспорту, чи сертифікату. Для написання тесту стояла вимога лише чорне чорнило. Тобто написані роботи синім чорнилом не прочитає комп’ютер, а результати покаже як помилку. Учням про ручки лише з чорним чорнилом під час навчального року нагадували вчителі і при реєстрації вони мали змогу з цим ознайомитись в пам’ятці абітурієнта. Нажаль, траплялись випадки, коли абітурієнт заповнював роботу синім чорнилом.

Щодо організації, є зауваження до чергових, які часто не виконують в повній мірі свої обов’язки і часто не супроводжують абітурієнтів до туалетів або до виходу з пункту тестування. В результаті вони блукали по коридорах, де тим часом ще тривало тестування. Літні табори, які не рідко створювали шум під вікнами школи. Але це не стало завадою для абітурієнтів в написанні тестування, адже за весь період спостереження жодної апеляційної заяви від них не написано. На окремих пунктах тестування не вистачало всіх вказівників, але це теж не створювало великих проблем, при потребі можна було звернутись до чергового.

Надіємось, що в подальші співпраці зможемо всіх недоліків уникнути і все організовуватиметься на належному рівні.

________________________________________________________________
Координатор освітніх програм