Центр повідомляє!

Дата: 08.04.2008

22 квітня 2008 р. об 11 год. в Україні понад 500 тисяч осіб візьме участь у зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови та літератури (далі – ЗНО).

На Рівненщині зареєструвалося 14213 осіб, які в 47 пунктах тестування, 961 аудиторії зможуть оцінити рівень навчальних досягнень з 11 – ти предметів. Працюватимуть з ними 2323залучених особи.

Порядок проведення ЗНО затверджений наказом Міністерства освіти і науки України від 24.01.2008 р. №33, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.02.2008 р. за №73/14764 (надалі – Порядок). Забезпечуватимуть дотримання процедур ЗНО такі категорії залучених працівників:

• уповноважені Українським та регіональними центрами оцінювання
    якості освіти особи в пунктах тестування;
  • відповідальні за пункти тестування;
  • помічники відповідальних за пункти тестування;
  • старші інструктори;
  • інструктори;
  • чергові пунктів тестування;
  • відповідальні за пункти перевірки відкритої частини завдань;
  • старші екзаменатори;
  • екзаменатори.
Процедури ЗНРО є відкритими для громадського контролю. Громадський контроль здійснюють громадські організації, представники ЗМІ, навчальних закладів, батьківських комітетів, піклувальних рад, які зареєструвалися в Українському та регіональних центрах або в пунктах тестування й отримали відповідне посвідчення.

Реєстрація та отримання посвідчення є обов’язковими процедурами для участі в ЗНО як громадського спостерігача.

Посвідчення дійсне при наявності документа, що засвідчує особу. В аудиторії допускається не більше 2-х громадських спостерігачів і не більше 3-х на пунктах перевірки відкритої частини завдань з української мови, математики, історії України.

Для представників ЗМІ обов’язковою є акредитація в УЦОЯО або ЛРЦОЯО.

2 квітня 2008 р. з Українського центру оцінювання якості освіти надіслано запрошення для учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Факт отримання учасником запрошення повинен бути підтверджений підписом учасника у відривній частині, яка має зберігатися в закладі освіти до вручення сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти.

У запрошенні вказано назву пункту тестування, адресу. З’явитися на пункт тестування необхідно не раніше ніж о 10 год. 15 хв. і не пізніше ніж о 10 год. 45 хв.

Важливо!
Попередньо ознайомитися з місцем розташування пункту тестування і маршрутом добирання до нього.

Вхід на пункт тестування дозволений учасникам тестування тільки із запрошенням та документом, за яким особа реєструвалася в пунктах реєстрації (паспорт або свідоцтво про народження з довідкою зі школи встановленого взірця).

Не братимуть участі у ЗНО 2 категорії вступників: з числа військовослужбовців, звільнених із військової служби в рік вступу до ВНЗ та категорія осіб із обмеженими фізичними можливостями (інваліди 1 та 2 груп), які, відповідно до спільного наказу МОН та МОЗ від 25.02. 2008р. №124/95 «Про затвердження переліку захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження громадянами зовнішнього незалежного оцінювання», матимуть довідки про захворювання від місцевих закладів охорони здоров’я.

Додаткова інформація:

www.testportal.com.ua –  сайт УЦОЯО,