У Рівному виявили кандидатів-двійників у складі ДВК

Дата: 05.05.2014

ovk-dubleУ 154-му територіальному виборчому окрузі (ТВК)  із центром у м. Рівне в результаті перевірки інформаційно-аналітичною системою виборів в ОВК виявили близько десятка чоловік, що були одночасно подані як члени ДВК від двох різних кандидатів.

До списку «двійників» потрапили 8 чоловік, що були подані від кандидатів у президенти України Ольги Богомолець, Миколи Маломужа, Сергія Тігіпка, Юлії Тимошенко, Олега Ляшка, Зоряна Шкіряка, Петра Порошенка, Олега Тягнибока, Василя Куйбіди та Анатолія Гриценка.

Цікаво, що найбільше «співпадінь» у кандидата у президенти України Миколи Маломужа – аж п’ять. Кандидати до складу дільничних комісій від Маломужа подавалися також від Богомолець, Тігіпка, Тимошенко, Шкіряка та Ляшка.

Нагадаємо, що під час останніх парламентських виборів були неодноразові випадки подання кандидатів-двійників до складу ДВК, що свідчило про технічний характер процесу комплектації комісій окремими політичними силами.

Rivne DVK

За коментарями звертайтесь:
Анатолій Бондарчук
Координатор спостереження ОПОРИ у Рівненській області
(096)9187408

Олександр Мельничук
Прес-секретар ОПОРИ у Рівненській області
(097)7190910

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.