У Сарнах відбудеться Школа менторів адвокаційного супроводу

Дата: 11.05.2023

ОПОРА запрошує на навчання у Школу менторів представників громадських, благодійних організацій та волонтерських ініціатив Березнівської громади, а також Сарненського та Вараського районів. Школа відбудеться у червні та липні у місті Сарни за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України/UHF. Учасники зможуть не лише вдосконалили свої компетенції, щоб легко долати конфлікти та конструктивно взаємодіяти з органами влади, але й отримають можливість залучити фінансову підтримку для адвокації своєї ідеї у громаді.

Фото – Сарненська міська рада.

Повний цикл навчання у Школі охоплює п’ять тематичних блоків, по два дні кожен:

🔹Управління конфліктами та діалог (10-11 червня);
🔹 Інструменти взаємодії влади і громади та їх ефективне застосування (17-18 червня);
🔹Формуємо стресостійкість (23-24 червня);
🔹Органи місцевого самоврядування: функції та повноваження (1-2 липня);
🔹Адвокація: від рішення до впровадження (8-9 липня).

Ознайомитися із детальним графіком навчання можна також тут.

Оскільки кількість учасників Школи обмежена, тож відбір буде відбуватися за результатами заповнення анкети: https://forms.gle/Ptqsu2dSing4ViqA7. Усіх, хто відгукнеться, завчасно повідомимо про результати відбору. Тоді ж надішлемо інформацію про конкретну адресу проведення заходу. Учасники, які проживають поза межами Сарненської громади, зможуть отримати відшкодування вартості проїзду за умови надання квитка.

А що буде після навчання? Учасники, які  відвідають усі 5 блоків Школи менторів, одержать сертифікат. Також за результатами навчання оберемо організації, які отримають фінансову підтримку та індивідуальні експертні консультації для розробки довгострокових рішень, спрямованих на подолання наслідків війни, у співпраці з владою та мешканцями громади.

Зазначимо, що зараз триває навчання першої хвилі Школи менторів адвокаційного супроводу в місті Рівне. Тож детальніше про тренерів, процес навчання у Школі та інсайти із заходів можна довідатися на фб-сторінці Громадянська мережа ОПОРА/Рівне.

За детальнішою інформацією звертайтеся:

Ірина Стасюк, консультант з питань громадської участі, babchuk.irina@gmail.com

Мирослава Клічук, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Рівненській області,

myroslava.klichuk@gmail.com

Довідково: Проєкт «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами» реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя» та суб-партнер РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА»  у партнерстві з Рівненською обласною державною адміністрацією, Кластером з питань управління та координації місцями компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (СССМ Кластер), за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», ГО «Агенції сталого розвитку міста», ГО «ЦЕНТРУ ІНТЕГРАЦІЇ», РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» та ГУ Національної соціальної сервісної служби в Рівненській області.