Які автомобілі у міських чиновників?

Дата: 01.11.2011

Громадянська мережа “ОПОРА” дослідила, які автомобілі закріплені за керівниками міста.

У рамках реалізації проекту “Влада через призму інформації”, представники організації зібрали інформацію про робочі автомобілі рівненської міської ради, дати їх придбання та перелік осіб, за якими вони закріплені. У список “не розкоші, а засобу пересування” мера та його команди потрапили TOYOTA CAMRY, SKODA SUPER B, SKODA OKTAVIA TOUR і MAZDA Е2200. З скромніших авто чиновники міської ради користуються DAEWOO Lanos та ГАЗ. Почнемо з голови.

Міського голову Володимира Хомка возить TOYOTA CAMRY.

Автомобіль придбали у червні 2007 року для попереднього мера Віктора Чайки. Всезнаючий Google стверджує, що ціна нової моделі становить 23-25 тисяч доларів, залежно від комплектації.

Зі слів тодішнього голови постійної комісії Рівнеради з питань бюджету Сергія Паладійчука, можливість купити машину представницького класу з’явилася завдяки перевиконанню бюджету. Чому ці кошти не використали, наприклад, на ремонт доріг невідомо.

Без нової машини мер міг спокійно обійтися. На той час, його возили не в запорожці, а в престижній іномарці “SKODA SUPER B”. Тим більше, через проблеми зі здоров`ям, Віктор Чайка практично не користувався новим авто. Замість нього це робив секретар міської ради і в.о. міського голови Юрій Торгун.

Цікаво, що за вартісю автомобілів і престижністю їх номерів можна відслідкувати субординацію у міській раді. Наприклад, мера возять в найдорощій з робочих машин ради. Крім представницького класу TOYOTA CAMRY Володимира Хомка виділяється з поміж інших “козирними” номерними знаками, а саме: ВК 1111 АІ.

Перший заступник на  SKODA SUPERB

В міській раді за заступником мера закріплений чеський автомобіль SKODA SUPERB, придбаний за кошти платників податків у 2003 році. В інтернеті за такого залізного коня зазвичай дають 14-15 тисяч доларів. Номерні знаки «ВК 0061 АС».

Заступник Сергій Васильчук теж на SKODA

Ще одна SKODA, але уже моделі OKTAVIA TOUR із номерними знаками “ВК 8566 АО” закріплена в міській раді за заступником міського голови Сергієм Васильчуком. Згідно офіційної інформації, ця машина не куплена, а орендова у 2008 році. Якщо б її придбали, то можна було б стверджувати, що її ціна коливалася від 13 до 15 тисяч доларів. Скільки обійшлася рівнянам оренда авто і вкого її орендували невідомо. На офіційному сайті міської ради цієї інформації представники ОПОРИ не знайшли.

Галина Кульчинська та Андрій Грещук на DAEWOO Lanos

За заступником міського голови з гуманітарних питань закріплено автомобіль із номерними знаками  “777-12 РО”, придбаний у 2003 році. Його ринкова вартість не перевищує 6 тисяч доларів.Такий самий Lanos, тільки з іншими номерами – “ВК 2914 ВА“, закріплений за секретарем міської ради Андрієм Грещуком.

Керуючий справами на MAZDA Е2200

Найменше з машиною пощастило керуючому справами виконкому Святославу Власюку. Справа навіть не втім, що, замість шикарної TOYOTA CAMRY чи SKODA SUPER B, за ним закріпили стареньку MAZDA Е2200, придбану ще у 1995 році. Річ у тому, що крім керучого справами, цей автомобіль числиться також за господарською частиною та бухгалтерією виконавчого комітету Рівненської міської ради. Ринкова вартість авто не перевищує 5 тисяч доларів.

Для надзвичайних ситуацій – ГАЗ

800×600 Normal 0 false false false RU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ГАЗ 3110 з номерним знаком “777-53 РО”, придбаний в 2003 році, закріплений за начальником управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та оперативного інформування населення. Ще один такий автомобіль – 800×600 Normal 0 false false false RU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ГАЗ-66, номерний знак “84-49 РВН”, придбаний в 1991 році, закріплений за управлінням з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та оперативного інформування населення, як автомобіль зв’язку.

Громадянська мережа ОПОРА

тел. 43 07 18