+70% до зарплати : як депутати Дубного голосують за преміювання

Дата: 30.10.2019

Відповідно до законодавства, місцева рада на пленарному засіданні може прийняти рішення про преміювання працівників муніципалітету. Така норма передбачена Постановою Кабінету Міністрів України №268 від 09.03.2006 року «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» із змінами та доповненнями, статею 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та статею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

22 грудня 2018 року Дубенська міська рада скористалася такою можливістю та прийняла ряд рішень про здійснення у 2019 році щомісячних преміювань. Також  до Дня місцевого самоврядування призначили преміювання для секретаря міської ради Віктора Недашковського, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Василя Скринчука та керуючої справами, секретарки виконкому міської ради Олени Олійник.

Як відбувались голосування щодо цих рішень, можна відслідкувати за допомогою сервісу https://dubno.rada4you.org та створеної політики «За преміювання працівників муніципалітету», до якої входять шість голосувань.

Загалом, всі голосування отримували достатню кількість голосів та рішення були прийняті з першого разу. Є депутати які максимально голосували «за»,

є такі, що ніколи не голосували за преміювання своїх колег,

та два депутата від фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» – Андрій Хижняк та Руслан Мосійчук, які проголосували лише проти преміювання секретаря міської ради.

Варто додати, що Віктор Недашковський голосував «за» своє преміювання, як секретаря ради, попри наявність у нього прямого конфлікту інтересів.

*Функціонал сервісу оновлено не повністю, тому Віктора Недашковського ще зараховує до фракції БПП «Солідарність», у якій він перебував до посади секретаря міської ради.

В результаті прийнятих рішень, Дубенська міська рада вирішила:

• встановити та здійснювати у 2019 році секретарю міської ради Віктору Недашковському та керуючій справами, секретарю виконкому міської ради Олені Олійник щомісячні преміювання та преміювання до професійного свята Дня місцевого самоврядування розмірі 70% посадового окладу та надбавки за високі досягнення у праці.
  • встановити та здійснювати у 2019 році заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Василю Скринчуку, щомісячні преміювання та преміювання до професійного свята Дня місцевого самоврядування розмірі 30% посадового окладу, надбавки за високі досягнення у праці та доплати за роботу в умовах режимних обмежень

Володимир Якшин, Громадянська мережа ОПОРА