Підсумковий звіт громадського моніторингу діяльності міської влади

Дата: 01.09.2011

Результати дев’ятимісячного спостереження ОПОРИ за діяльністю Рівненської міської ради та міського голови. Спостереження здійснювалося в період з жовтня 2010 року по червень 2011 року.

 

 

1024×768 Normal 0 false false false RU X-NONE X-NONE

За підсумками місцевих виборів 2010 року до Рівненської міської ради шостого скликання потрапило 10 політичних партій. Найбільше депутатських мандатів здобула ВО «Батьківщина». Міським головою Рівного повторно обрали Володимира Хомка. У міській раді було створено 8 депутатських фракцій. До утвореної навколо міського голови більшості увійшли представники 8 політичних сил, зокрема: Партії регіонів, Нашої України, Всеукраїнського патріотичного союзу, Фронту змін, УДАРу, Народної партії, Єдиного Центру, Сильної України та три позафракційні депутати (А. Чугуєвець, А. Грещук, С. Власенко). В опозиції до міського голи ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода». Більшість (28) переважає опозицію (27) всього на одного депутата. Незважаючи на те, що в Рівнераді існує коаліційна більшість та опозиція, голосування важливих питань відбувається практично одноголосно. Розбіжності по лінії «більшість» – «опозиція» найчастіше виникають при розгляді питань, що стосуються партійних інтересів, організації роботи ради, ідеології, сприйняття історії.

Суттєвим недоліком в роботі Рівненської міської ради є те, що місцева влада не залучає територіальну громаду до обговорення проектів рішень та не дає мешканцям можливості вносити пропозиції до порядку денного. Таким чином, у Рівному не забезпечується механізм участі громадськості у формуванні місцевої політики.

Поза увагою міського голови та депутатського корпусу залишилися питання реформування ЖКГ, залучення приватних інвестицій в економічний розвиток громади, ремонт та будівництво інфраструктури. При цьому, на думку експертів, саме вони є найбільш пріоритетними для громади.

 

Повний звіт можна скачити ТУТ .

_______________________________________________________

Прес-центр

Громадянська мережа ОПОРА

тел. 43 07 18