Рівненська міська рада розгляне положення «Про Громадський бюджет у місті Рівному»

Дата: 18.08.2016
budget18
Сьогодні, 18 серпня, відбудеться чергова сесія Рівненської міської ради. Одним з питань, які розглянуть депутати, є й проект рішення про затвердження положення «Про Громадський бюджет у місті Рівному» та міської цільової програми «Громадський бюджет у місті Рівному на 2016-2020 роки». Початок засідання – о 10.00 за адресою: вул. Поштова, 2, 4-й поверх.

Робота над впровадженням Громадського бюджету у Рівному розпочалася наприкінці травня за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА, міських депутатів та активістів.

За цей час в форматі робочих груп було напрацьоване положення про «Громадський бюджет», яке пройшло декілька публічних обговорень з внесенням доповнень і пропозицій.

Перед реєстрацією проекту рішення в Рівнераді документ зібрав підписи представників усіх семи фракцій Рівнеради, які стали співавторами проекту рішення.

Зазначимо, що Громадський бюджет – це інструмент прямої демократії, за допомогою якого кожен мешканець має змогу долучитися до бюджетного процесу, зрозуміти його принципи та вплинути на рішення щодо витрат частини муніципального бюджету.

Детальніше про Громадський бюджет – у нашому матеріалі.

Сподіваємося, що міські депутати підтримають запровадження у місті Громадського бюджету, який стане дієвим механізмом інтеграції громади в бюджетний процес.

В разі позитивного голосування, з 15 вересня має стартувати процес подачі проектів на фінансування в рамках Громадського бюджету Рівного.

За коментарями звертайтеся:
Андрій Токарський, Громадянська мережа ОПОРА