Як депутати Рівнеради працювали у 2019 році: оцінка ОПОРИ

Дата: 22.05.2020

27 травня у Рівному відбудеться онлайн-презентація результатів громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих рад» за підсумками 2019 року.

Під час заходу:

–    буде оголошено лідерів та аутсайдерів оцінювання депутатів Рівненської міської ради протягом четвертого року повноважень;

–    розповімо про тенденції реалізації повноважень депутатами Рівнеради в порівнянні з їхніми колегами з інших міських рад.

Час: середа, 27 травня 12:00

Формат: презентація відбуватиметься в режимі онлайн-трансляції на сторінці Громадянська мережа/ОПОРА та згодом буде оприлюднена на сторінці Місцеві депутати. Атестація у Facebook.

Задля спільної безпеки презентація буде відбуватися без присутності представників ЗМІ та зацікавлених осіб. Усі запитання можна буде поставити у коментарях під відео на сторінці Громадянська мережа/ОПОРА.

Спікером заходу буде Наталія Токарська, керівниця проекту «Атестація депутатів місцевих рад» у Рівненській області.

Контакти: Рівненська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА», e-mail: rivne@opora.org.ua

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна стежити:

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація».

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» можна дізнатися на відповідній веб-платформі.

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».  В місті Рівне за реалізацію ініціативи відповідає РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА».