Як відкрити дані: сім кроків від експертів, адаптовані до українських реалій

Дата: 12.04.2016

big 11 04 kr

Громадянська мережа ОПОРА з дозволу Open Data Lab Jakarta переклала посібник “Відкриті дані. Сім кроків, щоб успішно відкрити дані”. Посібник розроблений для активних громадян, громадських об’єднань, які хочуть переконати владу відкрити дані в таких форматах, що дозволять використовувати їх для адвокації, для розвитку громад.

Пропонуємо всім бажаючим долучитись до розвитку відкритих даних в містах, областях, використовуючи практичні поради, які були розроблені за результатами реалізації проекту “Поєднання доступу до інформації з відкритими даними в Банда-Ачех (Індонезія)”.

Також просимо вас поділитись досвідом відкриття даних, співпраці з владою в цьому процесі, надіславши нам листа з описом на адресу virna@opora.org.ua

“Відкриті дані. Сім кроків, щоб успішно відкрити дані” – укр.переклад

“Opening Data from the Ground Up: Seven Steps To Open State, City, or Provincial Data Successfully” http://labs.webfoundation.org/wp-content/uploads/2015/09/How-to-Guide-FOIODAceh.pdf

__________________________