Випускники могли заблукати, а інструктори вміло запаковували сек’юр-паки

Дата: 30.04.2008
 Цього разу перевірили свої знання 225 383 учні, що складає 85,5% від кількості зареєстрованих. Такими є дані Українського центру оцінювання якості освіти. Інформаційний центр зовнішнього оцінювання уточнює: для написання тесту з математики попередньо зареєструвалося 266 337 випускників шкіл.

 

 

 

 

П’яних одинадцятикласників, як це було під час тестування з української мови та літератури, цього разу не було. Громадські спостерігачі теж помітили покращення ситуації: помилок у роботі персоналу поменшало, інструктори вміло запаковували сек’юр-паки та наклеювали штрих-коди.

 

“Відсоток пунктів оцінювання, де тестування пройшло на “відмінно”, за попередніми  результатами становить 60%”, – повідомила ГО ОПОРА, 1650 спостерігачів якої стежили за проходженням тестування у 14 областях України.

ОПОРА зазначає, що цього разу в спостерігачів не було проблеми з доступом на пункти оцінювання.

У переліку порушень, які зафіксували представники ГО, найчастіше зустрічаються технічні недопрацювання.

 

Це, зокрема, відсутність необхідних вказівників (до туалету, медпункту, аудиторій), відсутність ідентифікаторів у осіб, які перебувають на території пункту оцінювання, помилки у запрошеннях для учнів.

 

Та попри це, більше 225 тисяч українських школярів написали тестові завдання з математики.

Всі учнівські роботи вже відбули до пунктів перевірки. Вони будуть відскановані, після чого більша частина перевірки буде здійснена автоматично. Кожна відповідь на відкрите запитання буде перевірятися трьома компетентними спеціалістами.

 

Для запобігання можливим зловживанням, прізвища учасників тестування на бланках відповідей замінені на бар-коди. Отримані результати тестів будуть співставлені з прізвищами учасників безпосередньо перед виготовленням сертифікатів.

 

“УКРАЇНСЬКА ПРАВДА”