Слава Богу — вступна іде ПО зовнішньому оцінюванню. Торкунов.

Дата: 24.06.2009

Сьогодні на засіданні „штабу „Вступна кампанія-2009” (десь так), говорило всього двоє людей. За сорок хвилин часу висловились лише двоє, а один з них з папірця хвилин на двадцять часу…

 

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 — /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:””; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:Arial; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:42.5pt 42.5pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;}

Торкунов(заступник голови ОДА) і Вєтров(начальник управління освіти) дуже ратували про зниження рівня корупції, завдяки запровадженню ЗНО. А ось приклад, скоріше обману, а не корупції із минулорічного вступу. До людей котрі здають сертифікати підходе чоловік (або жінка), і каже, що цього року дуже великий конкурс, але він може помогти із вступом. Називає суму. Отримавши її, він зникає до кінця вступної кампанії і оголошення результатів. Потім, якщо дитина є в списках на зарахування – підходить до абітурієнта і каже про те, як це було важко, але слово він стримав. Якщо немає в списках дитини – повертає гроші (ну тому, що можуть і бити, за таке). А фокус в наступному – дитина вступає по своєму сертифікату, без будь-якої допомоги. Вступить – плакали ваші гроші, причьому можете вважати їх фінансовою допомогою на безповоротній основі окремо взятій сім’ї (в кращому випадку).

 

 

Ще одне хибне судження, висловлене Олегом Торкуновим. Він казав про те, що ВНЗ зацікавлені в розумних і талановитих студентах, але це не так. Просто наведемо факт – на минулорічній селекторній нараді із ректорами ВНЗ Ігор Лікарчук (директор Українського  центру оцінювання якості освіти) запропонував їм надати контакти 65 найкращих учнів. НІ ОДИН не звернувся. Це найяскравіше свідчення того, яких розумних і талановитих студентів потребують українські та рівненські ВНЗ.

Доречі, нарікали також на те, що із 50 місцевих переможців МАН до рівненських вузів вступило лише 10. Ось вам і пріоритетність рівненських ВНЗ і свобода вибору, яку надає сертифікат про проходження ЗНО.

 

І останній абзац присвятимо пільговикам. Із 11500 осіб, котрі вступили минулого року, 4000 – це сільська молодь по направленням. Радіти де?