Підсумковий звіт громадського спостереження за вступною кампанією у Рівненській області

Дата: 31.08.2011

У період з 1 липня по 31 серпня 2011 року, Громадянська мережа ОПОРА спостерігала за роботою приймальних комісій державних вищих навчальних закладів Рівненщини. В поле зору громадських спостерігачів потрапили питання дотримання вимог умов прийому та зарахування абітурієнтів на державну форму навчання. У період спостереження представники ОПОРИ виявили ряд організаційних недоліків, факти недобросовісної конкуренції між навчальними закладами у боротьбі за «свого абітурієнта», зібрали інформацію про обсяги державного замовлення, кількість поданих заяв та конкурси на державні місця. За підсумками спостереження представники ОПОРИ підготували рекомендації щодо організації вступної кампанії.

 

 

1024×768 Normal 0 false false false RU X-NONE X-NONE

Обсяги державного замовлення

 

Найбільші розміри державного замовлення, з-поміж вищих навчальних закладів Рівненщини цього року скоротилися в Національному університеті «Острозька академія». Зокрема, в університеті державне замовлення скоротилося на 17% (з 265 місць в минулому році до 220 у нинішньому). На 10% також скоротилися розміри державного замовлення в Національному університеті водного господарства (з 800 місць в минулому році до 726 у нинішньому). Протилежно інша картина у Рівненському державному гуманітарному університеті, де розміри державного замовлення – навпаки збільшилися (з 823 в минулому році до 853 в нинішньому). Таким чином, студентські квитки цього року отримають на 4% більше абітурієнтів, ніж минулого.

Інформація про розміри державного замовлення взята з ІС «Конкурс».

Конкурсна ситуація

 

Цього року лідером за кількістю поданих заяв, серед вищих навчальних закладів Рівненщини, став Рівненський державний гуманітарний університет, до якого абітурієнти подали майже 8 тисяч заяв. На 1,5 тисячі вступників від нього відстав Національний університет водного господарства та природокористування, імідж якого привабив більше 6 тисяч абітурієнтів. Замикає трійку лідерів з майже 4 тисячами заяв – Національний університет «Острозька академія».

У абітурієнтів ВНЗ Рівненщини цього року найбільшою популярністю користувалися спеціальності: «Психологія» – 913, «Історія» – 879, «Дошкільна освіта» – 694, «Початкова освіта» – 692 (всі – РДГУ), «Геодезія, картографія та землеустрій» (НУВГП) – 670 заяв, «Іноземна філологія» (РДГУ) – 617, «Право» (НаУ «ОА») -578 заяв,«Документознавство та інформаційна діяльність» (РДГУ) – 571 заява, «Економіка підприємництва» – 464 заяви та «Облік і аудит» – 445 заяв (всі – НУВГП). Таким чином, з Топ-10 спеціальностей, за які змагалися найбільше абітурієнтів вищих навчальних закладів Рівненщини, 6 з них готують у РДГУ, 3 – у НУВГП та ще одну в «Острозькій академії».

Незважаючи на те, що Національний університет «Острозька академія» суттєво поступається іншим ВНЗ Рівненщини за кількістю поданих заяв, саме в цьому університеті найбільший конкурс на одне державне місце. Так, основний конкурс в «Острозькій академії» становить майже 21 особу на одне державне місце. Найбільший конкурс в академії спостерігався на спеціальності «Міжнародні відносини», і становив майже 90 осіб на одне державне місце (358 заяв на 4 вакансії), найменший – на спеціальності «Українська філологія», де на одне державне місце претендувало приблизно 6,5 осіб (169 заяв на 26 державних місць).

Другий за чисельністю конкурс на бюджетні місця спостерігався у найпопулярнішому університеті області Рівненському державному гуманітарному університеті. В даному університеті основний конкурс на одне державне місце становив 11,6 особи на одне державне місце. Так, на 683 державних місця за основним конкурсом претендувало 7934 абітурієнти. Максимальний конкурс в університеті спостерігався на «Економічній кібернетиці». На одне державне місце претендувало одразу 66 абітурієнтів (264 заяви на 4 державних місць). Найпростіше цього року в Рівненський державний гуманітарний університет було вступити на спеціальності «Фізичне виховання» та «Технологічна освіта». Зокрема, на перший напрямок підготовки конкурс становить 2,66 особи на одне державне місце (88 заяв на 33 державних місць), на другий – 2,93 особи (91 заява на 31 державне місце).

Найменший конкурс на місця державного замовлення був зафіксований у Національному університеті водного господарства та природокористування, де на одне бюджетне місце одразу претендувало майже 9 абітурієнтів. Так, на 639 державних місць за основним конкурсом претендував 6151 абітурієнт. Найбільша конкуренція в університеті спостерігалася на спеціальності «Облік і аудит» – на 7 державних місць одразу претендувало 445 абітурієнтів. Іншими словами, на одне державне місце одночасно претендувало майже 64 вступника. Найменша конкуренція цього року у водному університеті спостерігалася на спеціальності «Гідротехніка», де на одне державне місце претендувало всього 2,4 особи (252 заяви на 106 державних місць).

При розрахунку основного конкурсу на одне державне місце не враховувалися особи рекомендовані до зарахування поза конкурсом та цільовим прийомом.

Загальна оцінка та основні проблеми організації вступної кампанії

 

Вступна кампанія-2011 до Рівненського державного гуманітарного університету та Національного університету водного господарства та природокористування відбулася без суттєвих порушень. Спостерігачі ОПОРИ зафіксували лише ряд організаційних недоліків. Також без порушень відбувся вцілому етап оприлюднення списків рекомендованих, та безпосередньо зарахування на державну форму навчання (протягом 1-10 серпня).

ОПОРА не зафіксувала жодних спроб адміністрацій університетів, у яких велося спостереження,  агітувати абітурієнтів подавати заяви не «традиційним» способом, а за допомогою системи «Електронний вступ». Також адміністрації РДГУ та НУВГП не намагалися перешкоджати роботі громадських спостерігачів здійснювати моніторинг вступної кампанії. Приймальні комісії постійно інформували громадських спостерігачів про дати і час своїх засідань.

Певні проблеми у ВНЗ Рівненщини виникли з запровадженою цього року Міністерством освіти та науки у якості експерименту системи «Електронний вступ», яка надавала можливість абітурієнтам подавати заяви до університетів за допомогою мережі Інтернет. Наприклад, в Національному університеті водного господарства та природокористування через різні технічні проблеми система в університеті нормально запрацювала лише через два тижні після старту вступної кампанії. Після цього абітурієнти змогли подавати заяви до університету через мережу Інтернет.

До 18 липня синхронізація заяв системи «Електронний вступ» та ІС «Конкурс» відбувалася в університеті вручну. Тобто працівник вводив всі дані про абітурієнта вручну, що забирало багато часу. Саме тому інформація про кількість заяв, поданих абітурієнтами на ту чи іншу спеціальність, що відображається в ІС «Конкурс» була набагато меншою, чим реальна кількість поданих заяв. Починаючи з 18 липня синхронізація стала на половину автоматизована, тобто з цього моменту працівнику потрібно було вводити лише окремі відомості про абітурієнта. Загалом до університету за допомогою системи «Електронний вступ» надійшло близько 270 заяв, 240 з яких було взято до розгляду. Така кількість поданих заяв становить майже 5% від кількості поданих абітурієнтами заяв до університету.

Під час вступної кампанії, зокрема після завершення третьої хвилі зарахування, за допомогою до ОПОРИ звернулася мешканка Львівської області. Через помилку члена приймальної комісії її дочку не зарахували на державну форму навчання.

Допомогти відстояти права абітурієнтки просила мати випускниці з міста Борислава, що на Львівщині. З незрозумілих причин її дочку не зарахували на бюджетне місце по спеціальності «Книгознавство, бібліотекознавство і бібліографія». Зі слів жінки, член приймальної комісії безпідставно відмовив у зарахуванні, порекомендувавши матері віддати дочку на платну форму навчання. Свою позицію він аргументував відсутністю оригіналу одного з обов’язкових документів, а саме – сертифікату Українського центру оцінювання якості освіти. Мати дівчини стверджує, що відмова незаконна, адже її донька подавала до закладу лише оригінали.

Зустрівшись з представниками університету, представники ОПОРИ зафіксували факт порушення та допомогли дівчині відновити справедливість. Перевіривши рейтинг абітурієнтів, що були зараховані на державну форму навчання по спеціальності «Книгознавство, бібліотекознавство і бібліографія», представники ОПОРИ встановили, що мешканка Львівщини мала б потрапити до їх числа. Отриманий нею бал (655,2) гарантував їй восьме з десяти державних місць.

Ознайомившись з особовою справою абітурієнтки, яка заводиться при подачі документів, представники ОПОРИ встановили, що відмова у зарахуванні була незаконною. Дівчина подала до ВНЗ оригінали документів, що підтверджується розпискою члена приймальної комісії Дем’янчука А.Г. та описом прийнятих документів від 11 липня 2011 року і завірено печаткою. Більше того, переглянувши особову справу абітурієнтки, представники ОПОРИ знайшли там оригінал сертифікату.

Встановлені спостерігачами факти дозволили довести, що абітурієнтці незаконно відмовили у зарахуванні на державну форму навчання. Зі слів керівництва РДГУ, за несумлінне виконання посадових обов’язків член приймальної комісії Дем’янчук А.Г. отримає догану. Щодо абітурієнтки, спільно з ОПОРОЮ, їй вдалося відстояти свої права. 17 серпня в інформаційній системі «Конкурс» з’явилась інформація про її зарахування на бюджетну форму навчання по обраній спеціальності.

Також спостерігачами ОПОРИ були зафіксовані поодинокі випадки, коли адміністрація окремих ВНЗ відмовляли своїм студентам оперативно виключити їх з університету та повернути оригінали документів. Оригінали документів студенту були потрібні, щоб мати можливість вступити на навчання до іншого вищого навчального закладу. Зазначимо, що рекомендований до зарахування абітурієнт, щоб стати студентом має у встановлений термін подати до відповідної приймальної комісії оригінали документів, зокрема, оригінали документів про освітній рівень, додатка до нього державного зразка, медичної довідки та сертифіката УЦОЯО. Тому, за відсутності оригіналів даних документів абітурієнт не зможе стати студентом державної форми навчання.

Так, наприклад, наприкінці липня до спостерігача ОПОРИ звернувся студент заочної форми навчання Національного університету водного господарства та природокористування з проханням допомогти йому забрати документи з університету, щоб мати можливість подати їх до іншого вищого навчального закладу. Студент пояснив, що він неодноразово звертався в деканат з таким проханням, однак працівники університету не змогли йому допомогти. В деканаті хлопцеві запропонували написати заяву на відрахування за власним бажанням, але пояснили, що ректор у відпустці, а тому підпише її не раніше 25 серпня. За таких умов, студент ніяк не встигав подати оригінали документів, якщо б його навіть рекомендували до зарахування на державну форму навчання у третій хвилі, яка тривала з 8-9 серпня.

Після цього ОПОРА звернулася до адміністрації університету з проханням забезпечити можливість абітурієнту вільно обирати навчальний заклад, у якому він хоче навчатися. Після цього керівництво НУВГП пішло назустріч студенту і, окрім заяви на відрахування, додала до документів звернення з проханням дозволити хлопцеві забрати оригінали документів завчасно.

Зарахування на державну форму навчання

 

Вцілому етап оприлюднення списків рекомендованих та безпосередньо зарахування на бюджет (протягом 1-10 серпня) відбулося без системних порушень. Приймальні комісії ВНЗ, у яких велося спостереження, дотрималися вимог Умов прийому та не порушувала процедур, які передбачали декілька черг зарахування. Проте, спостерігачі ОПОРИ зафіксували в роботі приймальних комісій окремі недоліки, які в певній мірі вплинули на поінформованість абітурієнтів про реальну картину конкурсу на певну спеціальність. Так, наприклад, 8 серпня станом на 18.00 на сайті приймальної комісії РДГУ не були оприлюднені списки рекомендованих до зарахування на державну форму навчання («третя хвиля»), також станом на ту ж саму годину на сайті ІС «Конкурс» не була відображена інформація про рекомендованих до зарахування під час третьої хвилі.

Таким чином, 8 серпня, у перший день третьої хвилі, яка триває всього два дні, абітурієнти могли побачити списки рекомендованих лише на інформаційних стендах університету. Відповідно, щоб ознайомитися з списком рекомендованих до зарахування, вступникам необхідно було прибути до університету. І якщо абітурієнт рекомендований до зарахування, у нього залишався лише один день, щоб подати оригінали документів. Зазначимо, що при цьому також необхідно враховувати те, що оригінали могли знаходитися в іншому вищому навчальному закладі, зокрема, в такому, що знаходиться в іншій області. А в гонитві за оригіналами взагалі можна залишитися без стипендії та студентського квитка.

Продовжуючи тему оперативності оприлюднення списків рекомендованих до зарахування, слід зазначити, що в РДГУ 8 серпня на інформаційних стендах списки були оприлюднені дещо пізніше, у зв’язку з засідання ПК, яке призначили на 10.00. Зазначимо, що лише з 11.30 почали вивішувати списки, що спричинило велике скупчення абітурієнтів та батьків, які чекали на інформацію. Для порівняння, в НУВГП засідання приймальної комісії відбувається у переддень початку нової хвилі, у цей самий день після засідання ПК вивішуються списки рекомендованих до зарахування. Тому, абітурієнти уже з самого ранку можуть ознайомитися зі списками.

Слід зазначити, що під час другої та третьої хвилі в ВНЗ Рівненщини спостерігалася тенденція, що окремі абітурієнти, рекомендовані до зарахування під час перших двох хвиль, які подали оригінали документів, під час другої та третьої хвилі забирали оригінали документів і подавали їх в інші університети або інші більш бажані напрямки підготовки у межах цього самого ВНЗ, на які вони були рекомендовані до зарахування під час другої та третьої хвиль. Так, наприклад, у приймальній комісії РДГУ спостерігача ОПОРИ повідомили, що протягом 2-3 хвилі абітурієнти забирали раніше подані оригінали документів, особливо це стосувалося фізико-технологічного факультету. Адже при можливості зарахування на відповідний факультет Львівської або Київської Політехніки у РДГУ залишалося мало шансів утримати тих, хто поспішив подати документи. Також подібна тенденція спостерігалася і в НУВГП.

Наслідком того, що вже рекомендовані до зарахування абітурієнти протягом трьох хвиль забирали оригінали документів та подавали їх у інші ВНЗ або просто не подавали оригінали документів і цим самим відмовлялися в участі в конкурсі стало те, що з кожною новою хвилею в Рівненських ВНЗ зменшувався мінімальний прохідний бал на всі без виключення спеціальності. Тому не дивно, що, наприклад, в НУВГП після завершення третьої хвилі була заповнена лише дві третини державних місць. Решта була заповнена за рахунок поданих оригіналів тими абітурієнтами, які жодного разу не були рекомендовані до зарахування.

Зарахування на платну форму навчання

 

У 2011 році кількість випускників скоротилася на 42%, а державне замовлення в межах країни – на 20%, окремі університети зіштовхнулися з проблемою не лише не виконати обсяги державного замовлення, але й і не набрати необхідну кількість контрактників. Тому приймальні комісії окремих ВНЗ змушені були вдаватися до екзотичних методів боротьби за потенційних контрактників. Інколи така боротьба переростала у недобросовісну конкуренцію. Зокрема, спостерігачі ОПОРИ виявили випадок недобросовісної конкуренції у Рівненському державному гуманітарному університеті. Так, в даному ВНЗ вже 10 серпня рекомендованими до зарахування на платну форму були всі без винятку абітурієнти, які не пройшли на бюджет. Наприклад, в списках вступників на спеціальність «Документознавство та інформаційна діяльність» було зазначено п’ять сотень прізвищ, хоча ліцензійний обсяг на платну форму у рази менший – 55 місць. Зазначимо, що в оприлюднених списках прізвища рекомендованих до зарахування ідуть не в рейтинговому порядку, а в – алфавітному. Таким чином, виходячи з цього, хто перший складе договір, той буде навчатися. Цікаво, що рейтинг при цьому не має практично жодного значення. Спостерігачеві ОПОРИ вдалося отримати пояснення щодо таких дій з боку університету у голови відбіркової комісії №3 Антонюка Миколи Степановича, який повідомив про рішення приймальної комісії зараховувати на контракт всіх, хто оплатив навчання, щоб не втрачати абітурієнтів.

Що стосується зарахування на контракту форму навчання в Національному університеті водного господарства та природокористування, то в даному університеті списки рекомендованих до зарахування абітурієнтів були оприлюднені відповідно до рейтингу 25 серпня. До того часу, ПК в телефонному режимі зв’язувалась з потенційними контрактниками і пропонувала їм до 25 серпня заключити з університетом договір. Після того, за наявності укладеного договору та відповідно до рейтингу, абітурієнти були рекомендовані до зарахування. Відповідальний секретар приймальної комісії НУВГП Макаренко Руслан Миколайович запевнив спостерігачів ОПОРИ, що якщо кількість договорів на певну спеціальність буде укладено понад ліцензовану норму, то рекомендованими до зарахування будуть абітурієнти з кращими балами, а не ті, хто перший уклав договір.

Рекомендації Національному університету водного господарства та природокористування за підсумками спостереження за вступною кампанією:

 

1.     В період вступної кампанії впровадити механізм оперативного виключення осіб, рекомендованих до зарахування. З метою реалізації права вступників на вибір місця навчання, повертати оригінали документів на вимогу особи, котра їх подала, не пізніше ніж за чотири години після відповідного звернення.

2.     Паралельно з інформаційними стендами додатково розміщувати на сайті університету списки рекомендованих до зарахування (перша, друга, третя хвилі). Також ОПОРА пропонує оперативно оновлювати інформацію на сайті, хоча б один раз в день, з метою забезпечення абітурієнтами доступу до інформації про реальну картину конкурсу.

 

Рекомендації Рівненському державному гуманітарному університету за підсумками спостереження за вступною кампанією:

 

1.     При формуванні приймальних комісій здійснювати ретельний підбір кадрів. В разі недобору кваліфікованих працівників забезпечити належний контроль за виконанням функціональних обов’язків, з метою уникнення так званих «технічних помилок». Крім цього, передбачити дисциплінарне покарання при виявленні порушень, які мають ознаки халатності або зловживання.

2. Забезпечити оперативність оприлюднення та достовірність інформації на всіх етапах вступної кампанії не лише на інформаційних стендах університету, а також на ІС “Конкурс” та на сайті приймальної комісії.

3.     Приділити належну увагу рейтинговим спискам абітурієнтів, адже вони мають відображати реальну картину конкурсу на окремі напрямки підготовки та містити інформацію про абітурієнтів, які забрали документи і не продовжують брати участь у конкурсі. В першу чергу списки рекомендованих мають давати змогу абітурієнтам та батькам зорієнтуватися, яке місце в рейтингу вони займають на поточний день (поточну хвилю) та оцінити свої шанси вступити як на бюджетну так і на контрактну форму навчання.

4.     Вступні випробування, зокрема, для здобуття ОКР «спеціаліст» та «магістр» проводити у тестовій формі для уникнення суб’єктивізму та можливих маніпуляцій з рейтинговим балом.

5.     При вступі на магістратуру розробити критерії нарахування додаткових балів за публікацію наукових робіт у всеукраїнських фахових журналах та міжнародних виданнях, у фахових збірниках вищих навчальних закладів та академічних установ, у не фахових збірниках та журналах, у студентських збірниках, за призові місця в другому турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, за призові місця в другому турі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальних дисциплін або спеціальностей. Також при обрахунку конкурсного балу ОПОРА рекомендує враховувати середній бал додатка до диплома за ОКР «бакалавр».

 

ОПОРА рекомендує ВНЗ Рівненщини не залежно від форми власності:

1.     Поширювати практику Київського національного університету ім. Шевченка та запрошувати громадських спостерігачів на складання абітурієнтами творчих іспитів та вступних випробувань – дозволивши навіть бути присутнім на шифруванні та перевірці робіт.

2.     Заздалегідь надавати інформацію громадським спостерігачам, абітурієнтам та їхнім батькам про процедуру проведення творчого конкурсу та вступних іспитів, про методи захисту від впливу зацікавлених осіб.

 

Довідково:

Метою проекту «Громадське спостереження за вступної кампанією 2011 року», що здійснюється  Громадянською мережею ОПОРА за підтримки Освітньої Програми Міжнародного Фонду «Відродження» та Програми сприяння незалежному тестуванню в Україні (Альянс USETI), є об’єктивна оцінка проведення вступної кампанії 2011 року та сприяння захисту прав абітурієнтів.

 

Прес-центр

Громадянська мережа ОПОРА

тел. 43 07 18