ОПОРА проводить набір громадських спостерігачів за ЗНО у Рівненській області

Дата: 02.04.2008

З 2008 р. вступ до навчальних закладів I-IV рівнів акредитації здійснюється за сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти. Випускники загальноосвітніх навчальних закладів 2008 року та випускники попередніх років зможуть отримати сертифікат, пройшовши зовнішнє незалежне оцінювання якості знань.

Оцінювання проводиться з таких предметів:

українська мова та література (22 квітня)

математика (29 квітня)

історія України (7 травня)

всесвітня історія (14 травня)

хімія (16 травня)

географія (23 травня)

фізика (26 травня)

біологія (28 травня)

основи правознавства (2 червня)

основи економіки (3 червня)

–         зарубіжна література (4 червня)

Відкритість та прозорість зовнішнього незалежного оцінювання в Україні відповідно до чинних нормативних актів про освіту забезпечується громадським спостереженням. Саме тому Громадянська мережа ОПОРА розпочинає  залучення та навчання громадських спостерігачів за ЗНО. Громадський контроль є необхідним для  попередження порушень процедур зовнішнього незалежного оцінювання та інформування громадськості щодо перебігу тестування.

Щоб стати спостерігачем, необхідно взяти участь у спеціалізованому навчальному семінарі.

Бажаючих бути громадським спостерігачем за ЗНО просимо заповнити анкету (анкета ТУТ ) і надсилати на адресу: rivne@opora.org.ua

Проходження семінару – запорука компетентності спостерігача. Після проходження навчання спостерігачів зареєструють у Львівському Регіональному центрі оцінювання якості освіти та видадуть відповідні  посвідчення.

З 7 квітня на сайті буде розміщена детальна інформація про графік проведення семінарів. Усіх зареєстрованих учасників буде повідомлено особисто.

Координатор  проекту Сергій Терентьєв

__________________________________________________________________