У Рівному завершилася перша Вечірня медіа школа

Дата: 30.05.2015

20150513 18140727-29 травня відбувся останній, третій, етап Вечірньої медіа школи «Точка ОПОРИ», організатором якої стала Громадянська мережа ОПОРА. Перший етап тривав 13-15 травня, другий – 20-22 травня.

Особливістю даної Медіа школи стало те, що вона відбувалася у вечірній час, з 18-ї до 20-ї години. Це було зроблено для того, щоб кожен, хто є вмотивованим, але з різних причин зайнятим в робочий час, міг прийняти участь в школі ввечері, позаробочий час.

Участь у школі взяли як молоді активісти громадських організацій, студенти-політологи, так і ті хто вже зробив свої перші кроки в журналістиці.

Під час трьох етапів навчання, учасники школи дізналися більше про практичну сторону журналістики, як робити журналістські розслідування, що впливатимуть на громадську думку та як протистояти інформаційним диверсіям.

ккккккккккккккк

Програма школи складалася з трьох навчальних блоків: «основи журналістики», «правова сторона журналістики» та «журналістські розслідування». Тренерами Медіа школи стали відомі в Рівному та за межами області журналісти Олексій Кривошеєв та Роман Мартин, а також один з кращих медіа-юристів України, адвокат Тетяна Голубока.

Окрім теоретичної частини під час кожного етапу учасники Медіа школи виконували різні практичні заняття, працювали в групах, моделювали різні ситуації в яких може опинитися журналіст та шукали оптимальні шляхи їх вирішення.

мартин 2

Мартин

10629786 1422651074724434 4010583330043597476 n

По закінченні школи, тренерам були вручені подяки, учасники отримали сертифікати про успішне проходження навчання у Вечірній медіа школі.

Громадянська мережа ОПОРА надалі планує реалізовувати Вечірню медіа школу, а також проводити різні тренінгові та лекційні заняття на теми, які будуть мати суспільний запит. Зважаючи на це, Громадянська мережа ОПОРА чекає пропозицій щодо тем, які б могли увійти до нової програми наступної «Вечірньої медіа школи» та пропозиції щодо тем, які можна обговорити у форматі окремого тренінгу.

Пропозиції щодо тем наступних тренінгів можна надсилати на e-mail: rivne@opora.org.ua, з позначкою у темі листа «Тренінг».

Громадянська мережа ОПОРА